Vilket liniment ska användas när?

Vilket liniment ska användas när?

Läs information från en av våra leverantörer Trikem och hur deras produkter bäst används.

Här hittar du Trikem och flera andra leverantörers produkter att använda utvärtes på hästen.

Arnika - Innehåller extrakt från den välbeprövade blomman Arnica Montana och den har länge varit en effektiv metod för att behandla och lindra symtom vid ömma muskler, sträckningar eller inflammationer. Arnika kan användas på muskler, leder, ligament och senor. Arnica lämpar sig som ett massageliniment på muskulaturen över rygg och rumpa. Det går bra att använda en täcke eller bandage på hästen direkt efter användning för att ytterligare tillföra och bevara värmen. 

IceGel - Kylande gel som är lätt och smidig att använda på hästens ben efter träningen. Perfekt att använda under de varma sommarmånaderna när man kanske vill undvika att tillföra ytterligare värme.  

Competition Gel - Är en utmärkt produkt att använda på senor, ligament och leder efter ett hårt träningspass. Initialt kylande för att sen övergå i en djupgående värme som är bahaglig och välgörande. Competition Gel är framtagen med Radital liniment i åtanke, den innehåller extrakt från kryddnejlika och är helt karensfri.

VärmeSalva - En salva som ger en djupgående värme. Perfekt att använda på mindre områden där man vet att hästen har problem eller ofta blir öm. Använd på muskler och leder. Obs! 96 h tävlingskarens.  

Radital Liniment - En av Trikem´s första produkter som funnits på marknaden i över 65 år. Detta är fortfarande en av våra mest sålda produkter och populär både hos häst och människor. Den verkar först kylande för att sen övergå i en långvarig värme. Kanon på ömma muskler. Använder man den på hästen får man tänka på att det är 96 h tävlingskarens. 

2022-10-12 21:40
Tillagd i varukorgen